Son gece

Bu hafta hazırlıklarımız zirve yaptı, her gün saatlerce çalıştık. Bu akşam saat 9da hala okulda ve evinde çalışanlar var, gece 12de mesaj atıp ‘çok güzel oldu hocam’ diye hazırladıkları materyellerin fotoğraflarını paylaşanlar var. Heyecanımız dorukta, acaba yarın ne olacak diye sabırsızca bekliyoruz.

İki şeye ikna olduk: 1. Kayıtların kapanması ülkemiz insanlarını hiç bağlamıyor, 2. Matematik festivallerini daha sık, daha çok yerde yapmalıyız.

Cumartesi hava güzel, ancak pazar günü hava durumu 10 defa değişti. Bir bakıyorum yağmurlu, bir bakıyorum güneşli. Tabi ki sorumlusu bizleriz. Hava olaylarını kontrol eden denklemleri tam olarak çözebilsek, aylar öncesinden belli olurdu hava durumu raporu.

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelecek bir sürü katılımcımız var. Kayıt sayısı çok arttığı için okullardan öğrenci sayılarını 30 civarında tutmalarını istemek zorunda kaldık. 240 kişi kayıt yapan okullar vardı. Son hafta böyle bir talepte bulununca, herkesi zor durumda bıraktık. Her mesajda, her telefon görüşmesinde çok üzüldüm, heves etmiş pek çok kişiyi geri çevirmek zorunda kaldık. Üstelik binbir zorlukla bürokrasiden izin alıp servis ayarlayan öğretmenlerimizin de bir kısım emeğini boşa çıkarmış olduk. Kötü bir his, bu acı tadı unutmayıp, sıradaki etkinliklerimiz için ders çıkaracağız tabi ki. Kırdığımız herkesten özür dilerim.

Hem gönüllülerimize, hem katılımcılarımıza, macera, keşif, heyecan, paylaşıp ve matematik dolu bir hafta sonu diliyorum. İstanbul’daki ilk matematik festivalimiz herkese hayırlı olsun.